Успешно е приключило задължителното първоначално увеличение на капитала на Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти АДСИЦ-Варна, съобщават от Българска фондова борса.

Записани и платени са всичките предложени 150 хил. акции с номинална и емисионна стойност на акциите от 1.00 лв., като в процедурата са участвали две физически лица.

Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти АДСИЦ планира изграждането на търговски комплекс със заведения, офиси и жилища в Студентски град, София, става ясно от проспекта на дружеството.

Разгърнатата застроена площ ще е 8 870 кв. м, докато приблизителната стойност на проекта е 7 млн. лв.

Според плановете на дружеството, сградата ще се състои от пет основни и две спомагателни нива. На партерното ниво ще бъдат разположени коктейл-бар и ресторант, докато на втория етаж ще се намира билярд клуб и италиански ресторант.

Изграждането на комплекса ще стартира през март 2007 г., а срокът за реализация на проекта е 27 месеца. Фондът планира да финансира дейността си чрез набраните средства от първоначалното увеличение на капитала (до 650 хил. лв.), второ увеличение на капитала (до 8 млн. лв., което ще се осъществи до края на 2007 г. и дългово финансиране в размер на 2 млн. лв.

Нека припомним, че правата на Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти АДСИЦ бяха пласирани в три сделки на цена от 3.66 лв. по време на проведения на 30 май аукцион. Общата набрана сума от продажбата на правата е 549 000 лв.