През месеците октомври и ноември София Комерс Заложни Къщи откри два нови обекта в градовете Нова Загора и Димитровград. Заедно с откритите през октомври и ноември обекти, локациите на София Комерс вече обхващат над 100 града в страната, а общият брой заложни къщи е 154, информират от компанията.

Всеки от новооткритите обекти отговаря на изискванията на Наредбата за дейността на заложните къщи в България. Внедрени са системи за видеонаблюдение, специален счетоводен софтуер и система за съхранение на данните, а общата инвестиция е на стойност 9 000лв., уточняват от дружеството.

„Зимата е традиционно силен сезон за нашия бизнес, така че се опитваме да улесним клиентите си с нови локации и възможност за по-лесно получаване на кредити", коментира Николай Христов, директор Връзки с инвеститорите в София Комерс Заложни Къщи.

Той допълни, че позитивите от задължителното видеонаблюдение на заложните къщи вече започват да се усещат, след като благодарение на видеозаписа е бил разкрит въоръжен грабеж на пари и злато от заложна къща в Кричим.

Обикновените акции на дружеството не са търгувани на БФБ от 3 декември, когато са изтъргувани 150 лота, при средна цена от 3.70 лв. за бройка.

Привилегированите книжа на София Комерс не са сред активно търгуваните емисии на БФБ. Последните сделки са от края на ноември и са за 50 200 лота, при 3.80 лв. за лот.