Дяловете на три фонда ще се търгуват на борсата от 4 март

539
Дяловете на три фонда ще се търгуват на борсата от 4 март

Дяловете на три договорни фонда ще бъдат въведени за търговия на Българска фондова борса, съобщиха от институцията. Това са ДФ Райфайзен (България) Балансиран Доларов Фонд-София, ДФ Елана Долар Фонд АД – София и ДФ Загора Финакорп Балансиран Фонд – Хасково.

До 60% от активите на Райфайзен (България) Балансиран Доларов Фонд се предвижда да бъдат инвестирани в дългови ценни книжа.

С цел диверсификация на портфейла и в зависимост от пазарните условия, както и за постигането на по-висока доходност, управляващото дружество ще инвестира до 60% от активите на фонда в акции на български и чуждестранни емитенти.

ДФ „Елана Долар Фонд” ще инвестира основно в инструменти на паричния пазар и дългови ценни книжа, като поетият риск ще бъде хеджиран с дериватни финансови инструменти.

Загора Финакорп Балансиран Фонд ще инвестира набраните средства предимно в ценни книжа с фиксирана доходност и акции, дялове на колективни инвестиционни схеми и банкови депозити.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg