Дянков: Приветствам промяната на ръководството на БФБ

995
Дянков: Приветствам промяната на ръководството на БФБ

„Приветствам тази промяна! Вярвам, че тя ще допринесе за положителни промени в работата на Българската фондова борса и ще спомогне тя да заеме полагащото й се достойна място на европейския пазар", заяви министърът на финансите Симеон Дянков по повод гласувания от Общото събрание на акционерите на Българската фондова борса нов Съвет на директорите.

„Уверен съм, че новият управленски екип ще направи БФБ регионален лидер, който ще е притегателен център за чуждестранни и местни инвеститори", допълва Дянков.

Иван Такев е новият стар изпълнителен директор на Българска фондова борса.

За председател на новия Съвет на директорите на БФБ, на първото му заседание днес, бе избран Асен Ягодин, изпълнителен директор на И Еф Джи Юробанк за България.

На проведеното тази сутрин общо събрание на акционерите на Българска фондова борса бяха гласувани промени в Съвета на директорите. От старото ръководството останаха Людмила Елкова, Иван Такев и Асен Ягодин, а новите лица са Васил Големански и Любомир Бояджиев.

Освободени от ОСА бяха изпълнителният директор Бистра Илкова и членовете на СД Виктор Папазов, Андрей Пръмов и Тодор Брешков.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg