„Приветствам тази промяна! Вярвам, че тя ще допринесе за положителни промени в работата на Българската фондова борса и ще спомогне тя да заеме полагащото й се достойна място на европейския пазар", заяви министърът на финансите Симеон Дянков по повод гласувания от Общото събрание на акционерите на Българската фондова борса нов Съвет на директорите.

„Уверен съм, че новият управленски екип ще направи БФБ регионален лидер, който ще е притегателен център за чуждестранни и местни инвеститори", допълва Дянков.

Иван Такев е новият стар изпълнителен директор на Българска фондова борса.

За председател на новия Съвет на директорите на БФБ, на първото му заседание днес, бе избран Асен Ягодин, изпълнителен директор на И Еф Джи Юробанк за България.

На проведеното тази сутрин общо събрание на акционерите на Българска фондова борса бяха гласувани промени в Съвета на директорите. От старото ръководството останаха Людмила Елкова, Иван Такев и Асен Ягодин, а новите лица са Васил Големански и Любомир Бояджиев.

Освободени от ОСА бяха изпълнителният директор Бистра Илкова и членовете на СД Виктор Папазов, Андрей Пръмов и Тодор Брешков.