Едно от най-големите американски дружества, управляващи активи – Джулиус Баер Инвестмент Мениджмънт, влезе с два от фондовете си в ЛевИнс (9.99%), съобщават то българската компания.

Швейцарската финансова група „Джулиъс Беър” е сред най-големите асет мениджъри в света, като работи както в сферата на частното банкиране, така и в управлението на активи. Групата включва в себе си банката Bank Julius Baer и управлява близо 360 млрд. швейцарски франка към края на 2006 г.

Към края на март 2007 г. Julius Baer International Equity Fund има основни инестиции в унгарската ОТП, чешката Комерчни Банка, „Водафон”, „Нестле”, „ГлаксоСмитКлайн”, белгийската финансова група KBC (която у нас притежава ДЗИ Застрахователна Компания), германските „Фрапорт” и Комерцбанк и швейцарската „Новартис”.

За първото тримесечие на 2007 година развиващите се пазари заемаха 24% от портфолиото на фонда. Julius Baer управлява много фондове като Julius Baer International Equity Fund, както и Eugenia II Investment Holdings Fund.

Реализираните приходи от ЛевИнс бележат ръст с 81.76% в сравнение със същия период на миналата година, а печалбата за първите шест месеца е над 10.5 млн лева. Увеличава се и пазарния дял на дружеството като той вече надхвърля 8%.

През май Общото събрание на ЗПК "Лев Инс" АД реши да стартира процедура за публично предлагане на акциии на Българската фондова борса.

В изявление на застрахователната компания бе съобщено, че листването на БФБ-София е в отговор на инвеститорския интерес, както и че по този начин ще се осигури необходимата прозрачност за гарантиране сигурността на клиентите й, както и възможността за участие в капитала на дружеството.