Единадесет акционери на Явор приеха търговото на Интерком груп

560
Единадесет акционери на Явор приеха търговото на Интерком груп

Единадесет са акционерите на Явор АД () приели търговото предложение на Интерком груп ООД. Това съобщиха от Българска фондова борса.

От тях 10 са физическите лица, които са предоставили на мажоритарния собственик 346 акции. Юридическото лице едно, като е прехвърлило 63 ценни книжа. Нека да припомним, че цената за лот на търговото прдложение бе 134.2 лв. за брой. Търговият предложител Интерком груп ООД притежава пряко и чрез свързани лица 90.12% от капитала на дружеството.

През миналата седмица стана ясно, че общото събрание на акционерите на Явор АД е взело решение за неразпределяне на дивидент за 2007 г. Проектопредложението предвиждаше за дивидент да бъдат разпределени общо 9.003 млн. лв., или по 80 лв. на акция, а с 2.244 млн. лв. да се покрият загуби от минали години. Остатъкът от сумата трябваше да постъпи във фонд Резервен на дружеството.

Печалбата на варненската компания Явор АД за 2007 г. възлиза на 17.234 млн. лв., благодарение на продадения в средата на октомври имот за 14.4 млн. евро с ДДС, сочат данните в годишния отчет на дружеството.

Положителният финансов резултат за 2006 г. е бил 1.063 млн. лв. При основен капитал от 113 хил. лв. печалбата на акция в случая е 152.5 лв.

Днес акциите на Явор АД се търгуват без изменение от средните 125 лв., като обемът е 19 лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg