Едномесечно бебе е най-младият вложител във взаимни фондове в България. Александър Николов от София, който е роден на 26 октомври 2007 г., е инвеститор в „ОББ Взаимни Фондове”. Малко преди да навърши един месец – на 21 ноември 2007 г., на негово име са записани дялове от договорния фонд за високорискови инвестиции „ОББ Премиум Акции”.

Седмица преди това дялове от същия фонд закупи най-възрастният вложител в дружеството – 86-годишната Злата Невинова. Така разликата във възрастта на най-младия и най-възрастния вложител на дружеството е 86 години.

„Нашите фондове са възможност за всеки да направи успешна инвестиция. Няма ограничения за възрастта и доходите на инвеститорите”, обяснява изпълнителният директор на „ОББ Асет Мениджмънт” Катина Пейчева.

„ОББ Асет Мениджмънт” управлява три фонда - „ОББ Премиум Акции” – за високорискови инвестиции, ИД „ОББ Балансиран Фонд” – за вложения с умерено ниво на риск и ДФ „ОББ Платинум Облигации” – за инвестиции с ниско ниво на риск. Клиентите могат да изберат степента на финансов риск според своите предпочитания - колкото по-нисък е рискът, толкова по-малка е и доходността на инвестицията. Вложителите доверяват средствата си за управление от висококвалифицирани специалисти.

Към настоящия момент над 2000 частни лица и фирми са вложители във фондовете, управлявани от „ОББ Асет Мениджмънт”. Активите им възлизат на над 54 млн. лв., което е ръст от над 310% в сравнение с началото на 2007 г. Продуктите на дружеството могат да се намерят в повечето от 190-те клона на ОББ в цялата страна.