Експат Бета АДСИЦ ще набира 2 млн. лв. с увеличение на капитала

583
Експат Бета АДСИЦ ще набира 2 млн. лв. с увеличение на капитала

Експат Бета АДСИЦ планира да увеличи капитала си от настоящите 3 млн. лв. на 5 млн. лв., става ясно от съобщение на борсата.

За целта от фонда ще издадат 2 млн. права, всяко от което ще дава правото за записване на 1 нова акция с номинална и емисионна стойност от 1 лв. Присвоеният борсов код на правата е E7PA.

Правата на дружеството ще се търгуват в периода от 20 август до 2 септември. Крайната дата за записване на акциите от увеличението е 29 септември.

Набирателната сметка за увеличението ще бъде открита в Първа инвестиционна банка АД-София.

Учредители на Експат Бета са 20 физически и юридически лица. Основни акционери са: ИД „Бенч Марк Фонд – 2” с 27% от капитала, ДФ„Бенч Марк Фонд – 3” с 3%, „Оксиген” ЕООД с 11.93%, „Актив груп” ЕООД с 10%, „Сафари клуб БГ” ООД с 5%, Моника Йосифова с 6.67%, Биляна Дякова с 6.07 %.

В СД влизат Моника Йосифова – председател на СД, Андрей Брешков – зам.-председател и Ростислав Банчев – изпълнителен директор.

Основната дейност на дружеството е насочена към пазара на имоти с търговско, административно и жилищно предназначение, в това число изграждане, отдаване под наем и покупко-продажба. В дългосрочен план дружеството планира постигането на балансиран портфейл от жилищни, търговски и административни имоти, като общата тежест на всички останали типове инвестиции да не надхвърля 40% от портфейла.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg