Експат Бета АДСИЦ увеличава капитала с 43.4 млн. лв.

756
Експат Бета АДСИЦ увеличава капитала с 43.4 млн. лв.

Съветът на директорите на „Експат Бета" АДСИЦ взе решение за увеличаване на капитала на дружеството от 4 342 890 лв. на 47 771 790 лв. Увеличението ще стане с издаване на нова емисия от 43 428 900 броя обикновени поименни безналични акции. Емисионната стойност на акциите е 1 лев.

Сроковете за прехвърлянето на правата и записването на акциите започват да текат 7 дни след обнародването на публичното предлагане на ценни книжа в „Държавен вестник" и след публикуването на съобщение за това в централен ежедневник. Инвестиционният посредник, който ще обслужва увеличаването на капитала, е „БенчМарк Финанс" АД.

„Експат Бета" е акционерно дружество със специална инвестиционна цел (АДСИЦ) - публична компания, листвана на Българската фондова борса в София.

Дружеството се стреми към балансиран портфейл от търговски, офисни, жилищни и ваканционни недвижими имоти.

Първият проект на „Експат Бета" АДСИЦ е покупката на 140 099 кв. м земя в регулация в курорта Камчия на Черноморието. Настоящото увеличение на капитала е свързано с планирани нови инвестиционни проекти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg