Експат Бета инвестира в подценени активи с високо качество

1680
Експат Бета инвестира в подценени активи с високо качество

„Експат Бета" АДСИЦ има готовност да направи първата инвестиция седмици след приключване на процедурата по увеличението на капитала, която тече в момента. Това обявиха на днешната пресконференция Никола Янков и Николай Василев, управляващи партньори в „Експат Капитал".

Публичното предлагане започна на 21 май 2010 г. Емисията на „Експат Бета" АДСИЦ е в размер на 43 428 900 броя обикновени акции с емисионна стойност от 1 лев/акция, с което капиталът на дружеството може да достигне 47 771 790 лв.

След бума на строителството в момента на пазара има много нови проекти с добро качество, но с финансови затруднения. Заради рецесията се очаква вълна от разпродажби на недвижими имоти от страна на банки или предприемачи в затруднено положение. Целта е „Експат Бета" АДСИЦ да стане един от много малкото купувачи на пазара със свободни ликвидни средства.

В момента дружеството разглежда солиден списък от проекти, които отговарят на няколко основни критерия - отлични локации, високо качество, никакъв строителен риск (завършени нови модерни търговски и офис обекти с всички необходими лицензи за експлоатация), подценена стойност.

„Експат Бета" АДСИЦ ще прилага 3 основни правила при инвестиране в подценени активи:

-Придобиване на новопостроени обекти в експлоатация на цена около стойността на банковите заеми, обезпечени с тези обекти (50-75% от инвестиционните разходи)

-Придобиване на обекти за отдаване под наем, на цена, позволяваща 15-20% доходност. Продажба след 2-3 години при по-ниска доходност с цел удвояване на инвестицията

-Придобиване на силно подценени имоти спекулативно с цел удвояване на първоначалната инвестиция за 2-3 години

При увеличението на капитала настоящите инвеститори получават по 1 търгуемо право за всяка притежавана акция, като всяко право им дава възможност за записване на 10 нови акции. Търговията с права ще се проведе от 31 май до 28 юни 2010 г. За неупражнените права на 7 юли ще има аукцион, а записването на нови акции ще продължи до 21 юли. Очаква се вторичната търговия с новите акции на „Експат Бета" АДСИЦ на борсата да започне към края на август.

„Експат Бета" АДСИЦ, чието обслужващо дружество е „Експат Капитал" АД, се търгува на Българската фондова борса - София.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg