Съветът на директорите на Експат Имоти АДСИЦ, която компания предстои да бъде регистрирана за търговия на БФБ свиква ОСА на 21 март от 10.00 ч. в седалището на дружеството - гр. София, ул. "Г. С. Раковски" № 96А, съобщават от борсата.

Освен промени в управителните структури на Експат Имоти, дневният ред предвижда и упълномощаване на членовете на Съвета на директорите да извършат сделката по покупка на недвижими имоти.

Става дума за производствена площадка, намираща се в гр. Бургас, Промишлена зона „Юг” – гр. Бургас, цялата с площ от 714 966 кв. м.

Производствена площадка, намираща се в село Маринка, община Бургас, представляваща „лаборатория – изпитателна станция”, включваща земя с площ 9 512 кв. м и сгради, построени върху терена - (8 позиции).

Поземлен имот, намиращ се в Промишлена зона „Юг” по плана на гр. Бургас, целият с площ от 128 400 кв. м.

Поземлен имот, намиращ се в Промишлена зона „Юг” по плана на гр. Бургас, целият с площ от 123 908 кв. м.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 7 април от 10 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 7 март.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 5 март.