ЕЛАРГ удължава срока на емисията облигации

1110
ЕЛАРГ удължава срока на емисията облигации

От „ЕЛАРГ фонд за земеделска земя" АДСИЦ съобщиха, че притежателите на емисия облигации на стойност 10 млн. евро с първоначален лихвен процент от 7% и матуритет 03 август 2010 г. (ISIN: BG210008071) гласуваха за удължаване срока на облигациите с още три години.

Лихвата за новия период ще бъде 8.5% годишно. Подробна информация за условията по емисията ще бъде включена в актуализирания проспект, който ще бъде изготвен в най-кратък срок.

"Успешното преструктуриране на емисията в условията на усложнената глобална обстановка за извършване на подобни операции демонстрира силната подкрепа, която ЕЛАРГ получава от своите облигационери. Способността на ЕЛАРГ да обслужва и изплаща облигациите е доказателство за все по-добрата работа на фонда, неговата висока ликвидност и растящи приходи," коментира Веселин Данев, изпълнителен директор на Агроменидж АД, обслужващо дружество на ЕЛАРГ фонд за земеделска земя АДСИЦ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg