Електрометал отдава помещения под наем

1092

Поради ограничения пазар на плътни гуми за мотокари и елкари, Електрометал АД-Пазарджик залага на отдаване на производствени помещения под наем и внедряването на нови производства, според регистрационния документ на дружеството, предаден на БФБ.

Новите производства включват бандажни гуми за мотокари и елкари и уплътнители за ВиК части тип “Симплекс”, “Жибо” и уплътнители плоски. В края на 2005 година е спряно производството на метални сандъци поради ниска рентабилност.

Производството на гуми за мотокари и елкари е предназначено за реализация на вътрешния и външния пазар. Основни конкуренти на дружеството са завод Зебра – София и Каотехник – Пазарджик. С цел реализация на повече приходи дружеството отдава част от производствените помещения под наем.

Предметът на дейност на Електрометал е производство и проектиране на метални конструкции, кранови комплекти, нестандартно оборудване; търговия в страната и чужбина, производство на гуми плътни супер еластични и други каучукови изделия.

В средата на март, в две блокови сделки, Химимпорт Петрол АД придоби 83.36% от капитала на Електрометал АД-Пазарджик. Цената на акция при сделката е 18.95 лв. за брой, като общата стойност на двете сделки е 509 хил. лв.

Като продавач на 49% от капитала на Електрометал АД е отразен Холдинг Нов Век АД, докато останалите 34.36% са прехвърлени от Финанс Консултинг ЕАД.

Електрометал АД е с капитал от 64 614 лв., разпределен в 32 307 акции с номинална стойност от 2 лв. Дружеството приключи 2006 г. с нетна печалба от 33 хил. лв., спрямо загуба от хиляда лева за 2005 г. Общите приходи са в размер на 230 хил. лв.

Акциите на Електрометал се търгуваха за последно по време на търговската сесия от 24 ноември 2006 г. на цена от 3.65 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg