Поради ограничения пазар на плътни гуми за мотокари и елкари, Електрометал АД-Пазарджик залага на отдаване на производствени помещения под наем и внедряването на нови производства, според регистрационния документ на дружеството, предаден на БФБ.

Новите производства включват бандажни гуми за мотокари и елкари и уплътнители за ВиК части тип “Симплекс”, “Жибо” и уплътнители плоски. В края на 2005 година е спряно производството на метални сандъци поради ниска рентабилност.

Производството на гуми за мотокари и елкари е предназначено за реализация на вътрешния и външния пазар. Основни конкуренти на дружеството са завод Зебра – София и Каотехник – Пазарджик. С цел реализация на повече приходи дружеството отдава част от производствените помещения под наем.

Предметът на дейност на Електрометал е производство и проектиране на метални конструкции, кранови комплекти, нестандартно оборудване; търговия в страната и чужбина, производство на гуми плътни супер еластични и други каучукови изделия.

В средата на март, в две блокови сделки, Химимпорт Петрол АД придоби 83.36% от капитала на Електрометал АД-Пазарджик. Цената на акция при сделката е 18.95 лв. за брой, като общата стойност на двете сделки е 509 хил. лв.

Като продавач на 49% от капитала на Електрометал АД е отразен Холдинг Нов Век АД, докато останалите 34.36% са прехвърлени от Финанс Консултинг ЕАД.

Електрометал АД е с капитал от 64 614 лв., разпределен в 32 307 акции с номинална стойност от 2 лв. Дружеството приключи 2006 г. с нетна печалба от 33 хил. лв., спрямо загуба от хиляда лева за 2005 г. Общите приходи са в размер на 230 хил. лв.

Акциите на Електрометал се търгуваха за последно по време на търговската сесия от 24 ноември 2006 г. на цена от 3.65 лв. за брой.