Емисиите на Параходство БРП и ОЦК ще се търгуват на по-горен сегмент

605
Емисиите на Параходство БРП и ОЦК ще се търгуват на по-горен сегмент

След преместването на емисията акции, издадена от Спарки Елтос на Неофициален пазар на акции, сегмент “А” на Официален пазар, пазар на акции, сегмент “В” сега нови две компании ще последват този пример.

Съветът на директорите на БФБ-София взе решение за преместването на Параходство Българско речно плаване АД и Оловно Цинков Комплекс АД на по-горен сегмент, съобщиха от институцията.

Датата на въвеждането на търговия е 10 септември 2007 г. (понеделник).

Припомняме, че за да се търгува едно дружество на Официален пазар на акции, сегмент “В”, то трябва да има поне 5 завършени финансови години и пазарна капитализация от 20 млн. лв.

Минималният изискуем free float e 10%, а броят на акционерите не трябва да е по-малък от 500.

Средномесечният оборот с емисията през последните шест месеца трябва да е по-висок от 100 хил. лв., а сключените сделки – 100 на брой за същия период. Емитентът трябва да е завършил 2 от последните 5 години с положителен финасов резултат.

Оловно-цинков комплекс АД - Кърджали отчита печалба в размер на 14.31 млн. лв. (1.7 лв. на акция) за шестмесечието, или със 105.40 % повече, в сравнение с 12 месеца по-рано (6.97 млн. лв.).

От своя страна, Параходство Българско речно плаване обяви печалба от 3.03 млн. лв. за полугодието на 2007 г., в сравнение с 254 хил. лв. година по-рано.

Днес книжата на Оловно-цинков комплекс се търгуват в диапазона от 80.45 до 82.99 лв. за брой, докато сделки с акциите на Параходство Българско речно плаване се осъществиха на нива от 10.37 до 10.45 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg