Емка АД ще купува автоматична линия за извиване и пакетиране на кабели

1137
В изпълнение на приетата Инвестиционна програма на Емка АД-Севлиево е подписан договор с италианска фирма за доставка и пуск на автоматична линия за извиване и пакетиране на кабели, съобщава БФБ.

Стойността на договора е 167 485 евро, а срокът на доставка е края на 2007 г. Плащането ще се извърши на 3 вноски, като финансирането е от инвестиционен кредит и собствени средства.

Според информацията, срокът на откупуване е 3 години и 9 месеца след пускане в действие. Машината ще влезе в експлоатация през първото тримесечие на 2008 г.

Нека припомним, че в средата на юли, бе подписан договор с италианска фирма за доставка и пуск на каблираща машина за производство на кабели за 890 хил. евро.

Седмица преди това бе подписан договор с немска фирма за доставка на 2 броя оплитащи машини. Машините са на стойност от 165 000 евро, като ще бъдат доставени през януари 2008 г.

Предметът на дейност на дружеството е производство на емайлирани бобинажни, профилни и изолирани кабели и проводници.

КЕМП АД притежава 38.73% от капитала на Eмка АД, докато Индустриален капитал холдинг и Бисер Иванов имат съответно по 33.42 и 7.28 на сто.

Днес са изтъргувани 1268 акции на дружеството на средна цена от 15.69 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg