ЕМКА с инвестиционна програма от 2 млн. евро до 2008

476
ЕМКА с инвестиционна програма от 2 млн. евро до 2008

Съветът на директорите на ЕМКА АД на свое заседание e разгледал и одобрил “Инвестиционна програма на ЕМКА АД” за проучване, закупуване и пускане в експлоатация на технологично оборудване (машини) за производство на кабели на стойност от 2 млн. евро, съобщава БФБ.

Основните цели на програмата са подмяна на морално и физически остаряло оборудване, създаване на условия за усвояване на нови технологии и повишаване производителността на труда и увеличаване производствения капацитет.

Размерът на планираните инвестиции е до 2 млн. евро, като ще се финансира както със собствени средства, така и с кредит.

Срокът за изпълнение на програмата е поетапно до края на 2008 г. Очакваният срок на откупуване на инвестицията е 48 месеца от пускането й в експлоатация.

ЕМКА АД-Севлиево свиква общо събрание на акционерите на 22 май 2007 г., на което ще се гласува за увеличението на капитала на компанията от 1.792 млн. лв. на 5.376 млн. лв.

КЕМП АД притежава 38.73% от капитала на дружеството, докато Индустриален капитал холдинг и Бисер Иванов имат съответно по 33.42 и 7.28 на сто.

До момента днес по позицията се изтъргуваха 67 акции на средно ниво 37.53 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg