ЕМКА увеличи капитала си до 5.376 млн. лв., не разпределя дивидент

1241
ЕМКА увеличи капитала си до 5.376 млн. лв., не разпределя дивидент

Акционерите на ЕМКА АД-Севлиево гласуваха за увеличение на капитала от 1.792 млн. лв. на 5.376 млн. лв. със собствени средства, съобщава сайтът на БФБ-София.

Новите акции, които се издават, се разпределят между акционерите, съразмерно на участието им в капитала до увеличаването му, като по този начин всеки акционер ще получи по две от новите акции безплатно.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на дружеството, в резултат на които приобретателят има право на участие в увеличението на капитала e 2 юни 2007 г.

Акционерите на компанията гласуваха дивидент за 2006 г. да не бъде разпределян, както и предметът на дейност да се промени на „производство на емайлирани бобинажни, профилни и изолирани кабели и проводници.

За първото тримесечие на 2007 г. компанията обяви нетна неконсолидирана печалба в размер на 662 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 757 хил. лв. за сравнимия период на година по-рано.

КЕМП АД притежава 38.73% от капитала на дружеството, докато Индустриален капитал холдинг и Бисер Иванов имат съответно по 33.42 и 7.28 на сто.

По време на днешната търговска сесия обект на търговия бяха 290 акции на нива от 39.10 и 40.00 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg