Enel Green Power започна експлоатацията на своя втори по големина вятърен парк във Франция. Той е с инсталирана мощност от 24 MW, осигурена от 12 вятърни турбини, всяка с мощност от по 2 MW. Вятърният парк „О дьо Конж" е разположен в общините Дампиер, Витри ле Ножан и Поансон ле Ножан в департамент От Марн (Шампан-Арден), информираха от компанията.

„О дьо Конж" ще произвежда над 50 млн. kWh годишно, задоволявайки нуждите на около 15 000 домакинства. Електроенергията, произвеждана от вятърния парк, ще спести изхвърлянето на 40 000 тона CO2, парниковият газ, сочен за основна причина за климатичните промени.

„С допълнителните 24 MW вятърни мощности потвърждаваме целта си за разширяване на присъствието ни във Франция," заяви Франческо Стараче, президент на Enel Green Power. „Ще продължаваме да се развиваме на този разрастващ се пазар, разчитайки на опита си във всички основни технологии за възобновяеми източници - по специално в слънчевите и водните."

С вятърния парк „О дьо Конж" общата инсталирана мощност на Enel Green Power във Франция достигна 92 MW, с годишно производство от над 200 млн. kWh. В процес на изграждане са и други вятърни централи в страната с обща мощност от 64 MW.

То е част от групата Enel, което разработва и управлява производството на електроенергия от възобновяеми източници в международен мащаб, с присъствие в Европа, Северна и Латинска Америка. Компанията е сред глобалните лидери в сектора с над 5 700 MW и повече от 600 действащи електроцентрали в 15 страни. През 2009 г. компанията и дъщерните й дружества произведоха 21 млрд. kWh енергия от водни, слънчеви, вятърни и геотермални източници, както и от биомаса.