До края на 2007 г. Енемона АД ще изпълни проекти за над 50 млн. лева в областта на конвенционалната и ядрена енергетика на територията на цялата страна. Компанията е специализирана в управлението и изграждането на мащабни и сложни проекти, по-големите от които са на територията на АЕЦ Козлодуй, енергиен комплекс Марица Изток, Кумерио мед – град Пирдоп, електроразпределителни дружества, НЕК АД и др.

В началото на месец ноември Енемона АД приключи дейностите по проекта за модернизация на V-ти и VІ-ти енергоблокове на АЕЦ Козлодуй. В рамките на този проект компанията участва в модернизацията на система за поставариен мониторинг, модернизация на системите за радиационен мониторинг, модернизация на диагностичните системи на реактора, подмяна на херметични кабелни проходки, квалифициране на средствата за пожароизвестяване съгласно изискванията за сеизмична устойчивост, подмяна на системите за управление контрола на технологичните системи на 1-ви контур, 2-ри контур и общостанционните такива, подобряване на надеждността на дизел генераторите, повишаване надеждността на предпазни клапани на парогенераторите и редица други.

На територията на енергиен комплекс Марица изток Енемона АД работи и по трите топлоелектрически централи. Компанията ще участва активно в изграждането на ТЕЦ Марица Изток 1.

На територията на ТЕЦ Марица Изток 2 дружеството изпълнява договори от ремонтната програма на централата. Успешно приключиха средни и основни ремонти на отделните котли. Паралелно продължава и изграждането на сероочистваща инсталация на ТЕЦ Марица Изток 2 с уникална за България метална конструкция с височина 120 метра.

В ТЕЦ Марица Изток 3 Енемона АД извършва основен ремонт на комбинирано роторно съоръжение. Компанията изпълнява и текущи ремонти на котелното оборудване на енергоблок ІІ на централата. Дружеството работи и по рехабилитацията на енергоблока, където се използва уникална техника по заваряване.

Енемона АД участва в изграждането на подстанции за НЕК АД и за едно електроразпределително дружество. Първата изградена от компанията електроразпределителна подстанция е Приста на територията на град Русе, като договорът е сключен с местното електроразпределително дружество. Другият обект, по който все още се работи, е електроразпределителна подстанция Столник, за която договор е сключен с НЕК АД.

До края на месеца компанията планира да осъществи първично публично предлагане на Българска фондова борса, като ще предложи 2 млн. акции на цени от 11.00 до 16.80 лв.