Енемона АД с ЕСКО договори за над 8.3 млн. лв. за първите два месеца на 2008 г.

1204
Енемона АД с ЕСКО договори за над 8.3 млн. лв. за първите два месеца на 2008 г.

Енемона АД () подписа договори на стойност над 8.3 млн. лева за подобряване на енергийната ефективност в пет болнични заведения. Четири от подписаните договори са по ЕСКО модел, с гарантиран резултат на енергийните икономии, съобщават от компанията.

Компанията спечели търг и подписа ЕСКО договор за енергийно саниране на шестте основни корпуса на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Георги Странски” ЕАД в Плевен, договорът е на обща стойност около 3 млн. лв.

След завършване на енергоспестяващите мерки Енемона АД гарантира годишна икономия на топло и електроенергия, спрямо нормализираното потребление, в размер на 34% средно за всичките шест корпуса на университетската болница с капацитет близо 1500 човека, пациенти и болничен персонал.

Енемона АД подписа договор за енергийно саниране и със „Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс” ЕАД. Договорът е за инженеринг и подобряване на енергийната ефективност в четири болници за рехабилитация в страната – „Св. Мина” във Вършец, болницата в Сандански, болницата във Велинград и санаториум за бъбречни заболявания в Хисаря. Общата стойност на договора е близо 5.3 млн. лева. Чрез ЕСКО договори ще бъдат санирани болниците във Вършец, Сандански и Велинград, а санаториумът в Хисаря се обновява, тъй като болницата не функционира от няколко години.

След завършване на енергоспестяващите мерки болниците ще осъществят гарантирана годишна икономия на топло и електроенергия, спрямо нормализираното потребление, в рамките на: „Св. Мина” – 42%, „Сандански” – 37%, „Велинград” – 43. Четирите болници заедно имат капацитет да посрещнат над 1000 пациенти.

Само за 2007 г. Енемона АД има сключени договори за прилагане на мерки по енергийна ефективност за 36 обекта на обща стойност над 11 млн. лв. Единадесет от сключените през миналата година енергоспестяващи договори са по ЕСКО модел. Енемона АД е една от първите ЕСКО компании в България, която реализира успешно договор с гарантиран резултат при изпълнение на енергоефективни услуги на обществени сгради.

Енемона АД е българска публична компания, чиято основна дейност е реализация на проекти и инвестиции в областта на конвенционалната и атомна енергетика, екологията, енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg