Съгласно консолидирания финансов отчет на Енемона АД за деветмесечието на 2007 г. нетната печалба на компанията възлиза на 10.408 млн. лв, с което се отчита увеличение от 8.709 млн. лева, което е нарастване от над 6 пъти, в сравнение със същия период на предходната година.

Консолидираните приходи от продажби на дружеството са в размер на 60.776 млн. лева, с което се регистрира ръст от приблизително 80% спрямо 9-месечието на 2006 г.

Предстои в края на месец ноември 2007 г. Енемона АД да осъществи първично публично предлагане на акции. Водещ мениджър на емисията е Елана Трейдинг АД, ко-мениджър е Обединена българска банка АД (ОББ). ОББ АД е обслужваща банка и доказан партньор на Енемона АД, като включително беше и водещ мениджър по сделката на първата емисия необезпечени корпоративни облигации на компанията през 2006 г. с номинална стойност 6 милиона евро.

Енемона АД е българска частна компания, чиято основна дейност е реализация на проекти и инвестиции в областта на конвенционалната и атомна енергетика, екологията, енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници. В нея работят над 2500 мениджъри, специалисти и работници.

Компанията работи повече от 17 години в областта на енергетиката и строителството. Енемона АД е специализирана в управлението и изграждането на мащабни и сложни проекти, по-големите от които са на територията на АЕЦ Козлодуй, комплекс Марица изток, Кумерио мед – град Пирдоп, Кремиковци ЕАД и др. Енемона АД е сертифицирана за изграждане на обекти, свързани с националната сигурност.