Енемона АД с над 7.5 млн. лв. печалба за първите девет месеца на 2007 г.

563
Енемона АД с над 7.5 млн. лв. печалба за първите девет месеца на 2007 г.

За периода януари-септември 2007 г. неконсолидираната нетната печалба на Енемона АД възлиза на 7.532 млн. лв, с което се отчита увеличение от 5.982 млн. лв., или ръст от близо 386%, в сравнение със същия период на предходната година.

След отчитане на месечния финансов резултат на компанията за месец септември, дружеството реализира приходи от продажби в размер на 50.042 млн. лв., което е ръст от приблизително 65% спрямо 9-месечието на 2006 г.

Предстои в края на месец ноември 2007 г. Енемона АД да осъществи първично публично предлагане на акции. Водещ мениджър на емисията е Елана Трейдинг АД, ко-мениджър е Обединена българска банка АД (ОББ).

ОББ АД е обслужваща банка и доказан партньор на Енемона АД, като включително беше и водещ мениджър по сделката на първата емисия необезпечени корпоративни облигации на компанията през 2006 г. с номинална стойност 6 милиона евро.

Енемона АД е българска частна компания, чиято основна дейност е реализация на проекти и инвестиции в областта на конвенционалната и атомна енергетика, екологията, енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници. В нея работят над 2500 мениджъри, специалисти и работници.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg