Енемона изгражда пречиствателна станция и в община Хасково

863
Енемона изгражда пречиствателна станция и в община Хасково

Само два дена след като стана ясно, че Енемона е започнала изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води в Лом, от компанията заявиха, че са сключили друг договор с община Хасково за изграждането на канализация и пречиствателна станция на селата Текето и Тракиец.

Договорът е на стойност от 6.5 млн. лв. Средствата отново се осигуряват от държавното Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Проектът ще е готов в края на 2008 г.

Строително-монтажните дейности включват изграждане на довеждащи колектори, главни колектори, вътрешни канализационни мрежи и канализационни сградни отклонения на селата Тракиец и Текето, както и обща пречиствателна станция за отпадъчни води.

Енемона започна в понеделник строежът на пречиствателната станция в Лом, който проект е за 7.5 млн. лв. Строителството на станцията ще продължи до 2011 г.

От Енемона обявиха в началото на годината намерението да станат публична компания. Очаква се, че скоро ще има повече яснота около параметрите на предстоящото първично публично предлагане.Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg