Само два дена след като стана ясно, че Енемона е започнала изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води в Лом, от компанията заявиха, че са сключили друг договор с община Хасково за изграждането на канализация и пречиствателна станция на селата Текето и Тракиец.

Договорът е на стойност от 6.5 млн. лв. Средствата отново се осигуряват от държавното Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Проектът ще е готов в края на 2008 г.

Строително-монтажните дейности включват изграждане на довеждащи колектори, главни колектори, вътрешни канализационни мрежи и канализационни сградни отклонения на селата Тракиец и Текето, както и обща пречиствателна станция за отпадъчни води.

Енемона започна в понеделник строежът на пречиствателната станция в Лом, който проект е за 7.5 млн. лв. Строителството на станцията ще продължи до 2011 г.

От Енемона обявиха в началото на годината намерението да станат публична компания. Очаква се, че скоро ще има повече яснота около параметрите на предстоящото първично публично предлагане.