Енемона подписа договор за над 25 млн. евро

1255
Енемона подписа договор за над 25 млн. евро

Публичната компания Енемона и ТЕЦ Марица Изток 2 са подписали на 5 август договор за „Изграждане (доставка и монтаж на съоръжения, и оборудване) на Инсталация за обезводняване на гипс към Блокове 1 до 6 на ТЕЦ Марица Изток 2", информират от дружеството.

Договорът е на стойност над 25 млн. евро, като финансирането на проекта се осъществява 70% със средства от Международен фонд „Козлодуй". Фондът е админситриран от ЕБВР, а безвъзмездно предоставените средства са насочени към опазване на околната среда. Основната цел на фонда е подпомагане на извеждането от употреба на 1 и 2 блок на АЕЦ Козлодуй, като част от акумулираните във фонда средства са предназначени за конвенционалната енергетика.

Проектът бе спечелен след проведена открита процедура за избор на изпълнител по правилата на ЕБВР. Той представлява приключване на технологичните процеси по очистване на димните газове. За целта ще бъде разработен технически проект, доставено необходимото оборудване и изградени инсталациите за обезводняване на гипс, който представлява остатъчен продукт от сероочистващите инсталации на блоковете, информират от Енемона.

Към момента акциите на компанията поскъпват на БФБ със 7.23%, като последната сделка е срещу 9.20 лв. за лот, при изтъргувани общо 1 405 книжа.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg