На 26 октомври 2007 г. на официална церемония Енемона АД получи Златен приз за най-добра строителна и производствена практика в класацията “ТОП 50+” на Българска строителна камара. Златният приз е за най-добра строителна практика през 2006 г. в категория “Големи предприятия”. Наградите традиционно се връчват на Димитровден – Деня на строителя.

Министър Асен Гагаузов връчи приза на инж. Дичко Прокопиев, главен изпълнителен директор на Енемона АД, в присъствието на представители на строителни компании, инвеститори и консултанти в Кемпински Хотел Зографски в столицата.

Златният приз включва сертификат и статуетка. Той е признание от браншовата организация към Енемона АД за високото качество и надеждността в работата, която извършва. Сертификатът е валиден една година и е престижна препоръка пред всички инвеститори и партньори на компанията.

Престижните награди от класацията ТОП 50+ за предприятия с най-добра производствена и търговска практика се връчват за четвърта поредна година от Българската строителна камара. Класацията се базира на оценка по количествени и качествени показатели. Сред количествените са: нетни приходи от продажби, рентабилност на продажбите, обем нетни приходи от продажби на заето лице, изпълнени договори като главен изпълнител и др. Към качествените показатели спадат сертифицирането по стандартите на ISO, получените награди от международни конкурси и класации.

На консолидирана база нетните приходи от продажби на Енемона АД за 2006 г. възлизат на 60.959 млн. лв. спрямо 46.352 млн. лв. за същия период на предходната година, което бележи ръст от над 31%. През 2006 година компанията достигна рекордна възвръщаемост на собствения капитал (ROE) от 37% на консолидирана база.

Компанията планира да предложи 2 млн. акции чрез първично публично предлагане в началото на декември. Водещите мендижъри по публичното предлагане са Елана Трейдинг и ОББ.