Освен презентациите пред българските институционални инвеститори, Енемона провежда роуд-шоу в Атина, Брюксел, Лондон, Виена, Франкфурт, Стокхолм, Талин, Хелзинки и др. Това коментира за Profit.bg Прокопи Прокопиев, директор "Корпоративна политика" в компанията.

Представянето цели запознаването на потенциалните инвеститори с привилегированите акции, издавани от компанията. Правата, даващи възможност за участие в подписката ще се търгуват от днес (20 януари), до 8 февруари 2010 г.

„Да, вече има заявен интерес от страна на чуждестранни инвеститори", сподели Прокопиев.

Емисионната стойност на ценна книга от новата емисия е 9.92 лв., като в случай, че бъдат записани и платени всичките акции от Енемона ще привлекат от пазара над 59 млн. лв.

Очакваме добро развитие и за двете основни бизнес линии на Енемона - Енергетика и енергийна ефективност и Инженеринг и строителство, заяви още Прокопиев, запитан за основните цели в развитието на дружеството за 2010 г.

„Компанията има силно фокусирана стратегия, но за нас са важни всички проекти и дейности, които развиваме съгласно стратегията си", допълни той.