Енемона си избра маркет мейкър

1503
Енемона си избра маркет мейкър

Енемона избра Юробанк И Еф Джи България да изпълнява функциите маркет-мейкър за обикновените и привилегированите акции на компанията, информират от публичното дружество.

Да припомним, че на своето заседание на 18 ноември 2009 г. Комисията за финансов надзор потвърди проспект за публично предлагане на привилегировани конвертируеми акции на Енемона.

Емисията е в размер на 5 966 800 акции, с емисионна стойност 9.92 лв. Ако бъдат пласирани всички акции в компанията ще постъпят 59.19 млн. лв. Към момента основният капитал на компанията е 11.933 млн. лв.

От компанията издадоха още и варанти с общ брой 5 966 800, които са поименни, безналични и свободно прехвърляеми. Базовият актив е бъдеща емисия обикновени акции, с право на един глас в ОСА и номинална стойност 1 лв. всяка.

Варантите дават право на притежателя, но не и задължението да придобие единица от базовия актив след определен срок и на определената предварително цена.

Варантите на Енемона ще могат да бъдат упражнени след 6 години, при съотношение 1 към 1 спрямо новите акции, на цена от 18.50 лв.

През 2007 г. Енемона извърши първично публично предлагане, като тогава пласира акциите си на цена от 16.80 лв., като набра над 33 млн. лв.

В понеделник започна търговията с правата за записване на варантите на компанията. Съотношение между издадените права и варантите е 2/1. Ако до крайния срок на подписката не бъдат записани всички предложени варанти, но са записани и платени най-малко половината от предлаганите варанти, подписката се счита за успешна и емисията се регистрира в ЦД, КФН и БФБ, информираха преди време от Енемона.

Крайната дата за търговия на правата на борсата е 14 декември 2009 г., като крайната дата за прехвърляне на правата е 16 декември 2009 г.

Аукционът за неизползваните права ще се проведе на 23 декември. Крайната дата за записване на варантите е 30-ти този месец. Борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала е ИП Кей Би Си Секюритис - Н.В, клон България.

Акциите на компанията поевтиняха във вторник с 1.00% и приключиха сесията на 9.90 лв. за лот. Вчера се изтъргуваха и 243 052 права, като цената им на затваряне е 0.24 лв., което е дневен ръст от 55.26%.

Акциите на компанията поевтиняха във вторник с 1.00% и приключиха сесията на 9.90 лв. за лот. Вчера се изтъргуваха и 243 052 права, като цената им на затваряне е 0.24 лв., което е дневен ръст от 55.26%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg