Търговията с правата за записване на привилегировани акции на Енемона на борсата ще започне на 25 януари (понеделник), когато ще е и началната дата за записване на акциите, информират от Българска фондова борса (БФБ).

Крайното число за търговията с правата е определено на 10 февруари, а аукционът за неизползваните права ще се проведе на седем дни по-късно. Крайната дата съответно за записване на акции от увеличението ще е 24 февруари.

Броят на привилегировани акции, предложени за записване от Енемона е 5 966 800, като издадените права са 11 933 600 на брой. Съотношението право/акция е 2/1.

Присвоеният борсов код на издадените права е E4A1.

Емисионната стойност на ценна книга от новата емисия е 9.92 лв., като в случай, че бъдат записани и платени всичките акции от Енемона ще привлекат от пазара над 59 млн. лв.

Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат пласирани поне 1 000 000 нови акции.

Кей Би Си Секюритис-Н.В. - клон България е посредникът, който ще обслужва увеличението на капитала на Енемона.

Право да участват в увеличението на капитала ще имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след обнародване на съобщението в Държавен вестник или към 22 януари 2010 г. (петък).

Днес все още няма сделки на борсата с акциите на Енемона. Вчера книжата на инженеринговата компания поскъпнаха на БФБ с 0.20%, до 9.34 лв. за лот.