Днес Енемона внесе проспекта си за първично публично предлагане за одобрение от Комисията за финансов надзор, съонбщи за profit.bg Прокопи Прокопиев, Директор на Дирекция „Корпоративна политика” в компанията. “Емисията ще е в размер на 2 млн. нови акции, което ще представлява 16% от увеличения капитал”, уточни той.

Според него IPO-то на Енемона може да се проведе в началото на декември. Водещите мендижъри по публичното предлагане са Елана Трейдинг и ОББ.

За последния един месец от компанията съобщиха за началото на няколко обекта, в които дружеството ще вземе участие. Компанията е инвеститор по изграждането на ТЕЦ в Никопол, който ще е на стойност от 70 млн. лв.

Дружеството ще изгражда и две пречиствателни станции в Козлодуй и Община Хасково. Съоръжението за обработка на отпадните води на дунавския град ще струва 7.5 млн. лв. и ще се финансира от държавното Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Проектът в община Хасково е за 6.5 млн. лв. Средствата отново се осигуряват от ПУДООС.

По-големи проекти, по които компанията работи, са модернизацията на 5-и и 6-и енергоблокове на АЕЦ “Козлодуй”, проекти на територията на ТЕЦ “Марица-Изток” – 2 и ТЕЦ “Марица-Изток” – 3, проекти на територията на Летище – “София”, “Кремиковци” ЕАД, “Кумерио мед”, гр. Пирдоп, “Белоизворски цимент”, Съдебна палата, гр. София и др.

Изпълнените зад граница проекти включват изграждане на търговски центрове, административни и жилищни сгради в Германия - в градовете Берлин, Есен, Дрезден, Мюнхен, Франкфурт на Майн и Валцбург.