„Енерджи Ефект” получи сертификат EN ISO 9001:2000

1356
„Енерджи Ефект” получи сертификат EN ISO 9001:2000

Дъщерното дружество на „Адванс Екуити Холдинг”, специализирано в прилагането на мерки за енергийна ефективност – „Енерджи Ефект” ЕАД, получи сертификат за разработена и внедрена интегрирана система за управление EN ISO 9001:2000. Сертификатът е издаден от германската сертифицираща компания ÖHMI EuroCert GmbH.

Системата за управление е с обхват проектиране, обследване и сертифициране за енергийна ефективност на обществени и промишлени сгради, изпълнение на мерки за енергийна ефективност с гарантиран резултат, производство и монтаж на PVC и алуминиева дограма, саниране на сгради. „Енерджи Ефект” притежава удостоверение от държавната Агенция по енергийна ефективност за осъществяване на обследвания на сгради за енергийна ефективност.

През миналата година „Енерджи Ефект” реализира над десет крупни проекта за подобряване енергийната ефективност на обществени и административни сгради, сред които няколко детски градини, училища и хотели. Компанията работи активно чрез договори с гарантиран резултат (т. нар. ЕSCО-договори).

През 2007 г., която бе първата пълна финансова година за компанията, обемът на приходите на „Енерджи Ефект” достигна 1.25 млн. лв. В компанията, която разполага със собствена производствена линия за изработка на дограма, работят 37 души, като в някои от проектите се използват услугите на подизпълнители. „Енерджи Ефект” ЕАД е създадена в началото на 2006 г. от първата българска компания за дялови инвестиции „Адванс Екуити Холдинг”. До момента в „Енерджи Ефект” са инвестирани общо 2.96 млн. лв.

В инвестиционната програма на „Енерджи Ефект” за 2008 г. е предвидено закупуването на нови транспортни и производствени съоръжения, както и започване изграждането на собствена промишлена база върху закупения през миналата година терен с площ от 12 дка в околностите на гр. София.

Базата ще включва цех за производство на дограма, цех за стъклопакети, прилежащи складове към двата цеха, както и склад за строителното звено на компанията. Предвидените инвестиционни разходи за годината са в обем от 2.1 млн. лв. „Енерджи Ефект” очаква приходите от дейността й през 2008 г. да надхвърлят 10 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg