Енергоремонт холдинг АД (

) спечели обществената поръчка на ТЕЦ Варна ЕАД за подмяна на прахови шнекове № 1, 2, 3 и 4. Това съобщиха от Агенцията по обществени поръчки (АОП).

Стойността на сделката е 80 хил. лв. без ДДС или 96 хил. лв. с ДДС. Споразумението е сключено на 22 февруари, посочват още от АОП. При изпълнението на поръчката няма да участва подизпълнител.

На 29 февруари стана ясно, че Енергоремонт холдинг и НК Железопътна инфраструктура са сключили договор на стойност от 8.92 млн. лв. без ДДС или 10.7 млн. лв. с ДДС.

Заданието на обществената поръчка е за проектиране и строителство на обект „Модернизация на тягова подстанция Волуяк и изграждане на система за телеуправление SCADA І-ва линия“, което ще се изпълнява на седем етапа.

Няколко дни по-рано от АОП обявиха, че холдингът е спечелил обявената от ТЕЦ Марица Изток 2 обществена поръчка на стойност от 4.79 млн. лв. без ДДС или 5.75 млн. лв. с ДДС.

Той е за комплексно изграждане на кондензатоочистващи инсталации (КОИ) на ТА-3 и 4 - част 600 МВт при условия „под ключ” по съществуващ работен проект.

Днес акциите на Енергоремонт холдинг поевтиняват на Българска фондова борса с 0.3% на средните 52.24 лв. при обем от 14 изтъргувани лота.

Повече за сключените договори на компанията от началото на годината до момента може да прочетете тук.