"Енергоремонт холдинг" (

) и ТЕЦ "Варна" сключиха договор за ремонт на ел. двигатели 0.4 кV, 6 кV, пренавиване на бобини и трансформатори, собственост на електроцентралата. За това уведомиха от Агенцията по обществени поръчки.

Договорът е на стойност от 390 хил. лв. без ДДС (468 хил. лв. с ДДС) и е подписан на 25 март. В изпълнението на поръчката няма да участва подизпълнител.

Нека да припомним, че в сряда от агенцията оповестиха за други две спечелени от холдинга обществени поръчки – с „Енел Марица Изток 3“ и ТЕЦ „Варна“.

В „Енел Марица Изток 3“ АД компанията ще извърши обновяване на дробилки и валкови сита в Корпуси I и II. Контрактът е за общо 1.543 млн. евро (3.089 млн. лв.) без ДДС.

Съгласно договора с ТЕЦ „Варна“, дружеството ще осъществи стругарофрезистки и шлосерски услуги. Стойността на възложените дейности е 400 хил. лв. без ДДС.

Засега все още няма сключени сделки за акции на „Енергоремонт холдинг“. Поръчките за купува са между 34.65 лв. и 47.5 лв., а тези за продава варират между 49 лв. и 61.6 лв. Вчера книжата на „Енергоремонт“ приключиха сесията на средните 47.55 лв. или с 3.94% под стойността си от сряда.

Снимка: БГНЕС/EPA