Енергоремонт холдинг (

) и НК Железопътна инфраструктура сключиха договор на стойност от 8.92 млн. лв. без ДДС или 10.7 млн. лв. с ДДС. Споразумението помежду им е подписано на 21 февруари, съобщиха от Агенцията по обществените поръчки.

Заданието на обществената поръчка е за проектиране и строителство на обект „Модернизация на тягова подстанция Волуяк и изграждане на система за телеуправление SCADA І-ва линия“, което ще се изпълнява на седем етапа.

Първият етап включва пълно обследване и изготвяне на доклад-анализ на съществуващото техническо състояние на съоръженията в ТП (тягова подстанция) Волуяк, СП (секционен пост) Златуша и СР (секционни разединители) в гарите от София до Калотина-запад и отклонението Волуяк – Банкя.

Следва работен проект за модернизация и обновяване на съоръжения в ТП Волуяк, СП Златуша, СР в гарите от София до Калотина - запад и отклонението Волуяк – Банкя. Трети етап включва работен проект на система SCADA за участък София – Волуяк – Калотина-запад и отклонението Волуяк – Банкя.

На четвърто място е работният проект за телекомуникационни системи за реализиране на железопътни съобщителни връзки в участъка София – Драгоман – Калотина-запад – граница. На следващото ниво в поръчката се предвижда извършване на строителномонтажни работи на гарови помещения, както и доставка и монтаж на оборудване.

Шестият етап включва доставката на резервно оборудване, части, тестови инструменти, инструменти за ревизии, инспекции и обслужване, предпазни средства и др. в размер на 10% от всяка доставка на материали по предходния етап.

Накрая се предвижда геодезическо заснемане на изпълненото строителство, включително и подземните комуникации, внасяне на данните в съответната администрация за отразяването им в съответната карта и получаване на скица, в която са нанесени данните от геодезическото заснемане.

В поръчката Енергоремонт холдинг ще включи и подизпълнител, който ще поеме 27.7% от сумата или 2.97 млн. лв. В съобщението не е упоменато името на фирмата-подизпълнител. Тя ще отговаря за проекта за модернизация и обновяване на съоръженията в ТП Волуяк, СП Златуша, СР в гарите от София до Калотина-запад и отклонението Волуяк - Банкя, плюс телекомуникации, монтаж на оборудването за ТП Волуяк, СП Златуша и СР в гари, СМР на ТП Волуяк и СП Златуша, СМР на гарови помещения и геодезическо заснемане.

Това е втората през тази седмица новина за сключен от Енергоремонт холдинг голям договор. Както Profit.bg вече писа във вторник, компанията спечели обявената от ТЕЦ Марица Изток 2 обществена поръчка на стойност от 4.794 млн. лв. без ДДС или 5.753 млн. лв. с ДДС. Договорът е сключен на 11 февруари.

Той е за комплексно изграждане на кондензатоочистващи инсталации (КОИ) на ТА-3 и 4 - част 600МВт при условия „под ключ” по съществуващ работен проект.

Досега все още няма сключени сделки на БФБ с акции на холдинга. Поръчките за купува са 31, като варират между 51.09 лв. и 38.02 лв., а фертите за продава (35 на брой) варират от 51.9 лв. до 67.13 лв.

Повече за спечелените обществени поръчки от Енергоремонт холдинг може да прочетете тук.