Енергоремонт холдинг и Железопътна инфраструктура сключиха договор за 9 млн. лв.

1274
Енергоремонт холдинг и Железопътна инфраструктура сключиха договор за 9 млн. лв.

Енергоремонт холдинг () и НК Железопътна инфраструктура сключиха договор на стойност от 8.92 млн. лв. без ДДС или 10.7 млн. лв. с ДДС. Споразумението помежду им е подписано на 21 февруари, съобщиха от Агенцията по обществените поръчки.

Заданието на обществената поръчка е за проектиране и строителство на обект „Модернизация на тягова подстанция Волуяк и изграждане на система за телеуправление SCADA І-ва линия“, което ще се изпълнява на седем етапа.

Първият етап включва пълно обследване и изготвяне на доклад-анализ на съществуващото техническо състояние на съоръженията в ТП (тягова подстанция) Волуяк, СП (секционен пост) Златуша и СР (секционни разединители) в гарите от София до Калотина-запад и отклонението Волуяк – Банкя.

Следва работен проект за модернизация и обновяване на съоръжения в ТП Волуяк, СП Златуша, СР в гарите от София до Калотина - запад и отклонението Волуяк – Банкя. Трети етап включва работен проект на система SCADA за участък София – Волуяк – Калотина-запад и отклонението Волуяк – Банкя.

На четвърто място е работният проект за телекомуникационни системи за реализиране на железопътни съобщителни връзки в участъка София – Драгоман – Калотина-запад – граница. На следващото ниво в поръчката се предвижда извършване на строителномонтажни работи на гарови помещения, както и доставка и монтаж на оборудване.

Шестият етап включва доставката на резервно оборудване, части, тестови инструменти, инструменти за ревизии, инспекции и обслужване, предпазни средства и др. в размер на 10% от всяка доставка на материали по предходния етап.

Накрая се предвижда геодезическо заснемане на изпълненото строителство, включително и подземните комуникации, внасяне на данните в съответната администрация за отразяването им в съответната карта и получаване на скица, в която са нанесени данните от геодезическото заснемане.

В поръчката Енергоремонт холдинг ще включи и подизпълнител, който ще поеме 27.7% от сумата или 2.97 млн. лв. В съобщението не е упоменато името на фирмата-подизпълнител. Тя ще отговаря за проекта за модернизация и обновяване на съоръженията в ТП Волуяк, СП Златуша, СР в гарите от София до Калотина-запад и отклонението Волуяк - Банкя, плюс телекомуникации, монтаж на оборудването за ТП Волуяк, СП Златуша и СР в гари, СМР на ТП Волуяк и СП Златуша, СМР на гарови помещения и геодезическо заснемане.

Това е втората през тази седмица новина за сключен от Енергоремонт холдинг голям договор. Както Profit.bg вече писа във вторник, компанията спечели обявената от ТЕЦ Марица Изток 2 обществена поръчка на стойност от 4.794 млн. лв. без ДДС или 5.753 млн. лв. с ДДС. Договорът е сключен на 11 февруари.

Той е за комплексно изграждане на кондензатоочистващи инсталации (КОИ) на ТА-3 и 4 - част 600МВт при условия „под ключ” по съществуващ работен проект.


Досега все още няма сключени сделки на БФБ с акции на холдинга. Поръчките за купува са 31, като варират между 51.09 лв. и 38.02 лв., а фертите за продава (35 на брой) варират от 51.9 лв. до 67.13 лв.

В сряда се изтъргуваха 105 лота, като тогава средната им цена се установи на 51.64 лв.

Повече за спечелените обществени поръчки от Енергоремонт холдинг може да прочетете тук.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg