Енергоремонт Холдинг издава облигации на стойност до 50 млн. лв.

711
Енергоремонт Холдинг АД-София свиква Общо събрание на акционерите на 17 септември 2007 г., на което ще се гласува решение да се издадат облигации до общ размер на номиналната стойност до 50 млн. лв. или равностойността им в друга валута и овластяване на Управителния съвет за издаването им по реда на чл. 196 от Търговския закон.

Събранието първо ще гласува за промени в устава на дружеството, включително: Чл. 20, ал. 2 В срок до 5 години от вписване на настоящото изменение на устава в търговския регистър на съда. Управителният съвет може да приема с единодушие решения за издаване на облигации до общ размер на номиналната стойност на всички облигационни заеми до 50 000 000 лв. или равностойността им в друга валута.

Очаква се и да се промени системата на управление на дружеството от едностепенна - Съвет на директорите, в двустепенна - Надзорен съвет и Управителен съвет.

Акционерите ще гласуват за членове на Надзорния съвет Димитър Кирилов Белелиев, Милан Иванов Горничев и Валентин Иванов Димитров.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 1 октомври 2007 г. от 11.00 часа на същото място и при същия дневен ред.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 30 август 2007 г.

Нека припомним, че дружеството увеличи капитала си от 349 340 лв. на 3 842 740 лв., чрез издаване на 3 493 400 броя нови поименни безналични непривилегировани акции с право на глас, с номинална стойност 1 лв. всяка. Емисията все още не е регистрирана за търговия на БФБ.

Основни акционери са Миления 77 ЕООД с 33.46% от капитала, Конвенционални енергийни системи АД държи 32.39 на сто, а Българска енергетика – 31.73 на сто.

До момента няма сделки по позицията, като офертите купува продава са на нива 55.32/60.00 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg