Енергоремонт Холдинг отправя търгово към акционерите на Енергоремонт Бобов Дол

515

Енергоремонт Холдинг АД-София ще отправи търгово предложение към останалите акционери на Енергоремонт Бобов Дол АД-Големо село на цена 20 лв. за ценна книга, съобщава БФБ.

Броят на акциите, притежание на предложителя (пряко и чрез свързани лица) е 49 433, или 49.99% от капитала.

Броят на акциите, обект на търговото предложение, е 49 435, като срок на предложението ще е 28 дни от датата на публикуване в два централни ежедневника.

Упълномощен инвестиционен посредник е ИП Първа Финансова Брокерска Къща ООД.

Енергоремонт Бобов дол АД отчита 5.585 млн. лв. нетни приходи от продажби за изминалата 2006 г. Нетната печалба за изминалата година възлиза на 14 хил. лв., спрямо 12 хил. лв. за 2005 г.

Предметът на дейност на дружеството включва основни и аварийни ремонти на електроцентрали и свързаните с тях строително-монтажни работи, производство на резервни части и оборудване и ремонт на ЖП транспорт.

Основният капитал на Енергоремонт Бобов дол е 2.373 млн. лв., разпределен в 98 хил. акции, всяка от тях по номинал от 24 лв.

“Ж.С.Груп”-ООД и “Миления 77”-ЕООД имат по 27.97 и 7.59 на сто от капитала, а “Конвенционални Енергийни системи”-АД и “Българска енергетика”АД са собственици на съответно 7.34 и 7.01%.

Днес се изтъргува 1 акция на компанията на цена от 65 лв. за брой. Въведени оферти в момента няма по позицията.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg