"Енергоремонт холдинг" (

) спечели обществената поръчка на ТЕЦ "Варна" на стойност от 1.83 млн. лв. без ДДС или 2.2 млн. лв. с ДДС, съобщиха от Агенцията по обществени поръчки.

Заданието е за основен ремонт на блок № 4 - котелно, турбинно, ел. оборудване и контрол на метала. Договорът е сключен на 1 април, като при изпълнението на поръчката няма да участва подизпълнител.

От началото на месеца това е третото известие за спечелена обществена поръчка от „Енргоремонт холдинг“. Както Profit.bg вече писа, холдингът и ТЕЦ „Варна“ сключиха други два договора. Единият е за ремонт на ел. двигатели 0.4 кV, 6 кV, пренавиване на бобини и трансформатори и е на стойност от 390 хил. лв. без ДДС (468 хил. лв. с ДДС).

Съгласно втория договор с ТЕЦ-а, дружеството ще осъществи стругарофрезистки и шлосерски услуги. Стойността на възложените дейности е 400 хил. лв. без ДДС.

През този месец стана ясно, че между „Енергоремонт холдинг“ и „Енел Марица Изток 3“ също има сключено споразумение. В „Енел Марица Изток 3“ компанията ще извърши обновяване на дробилки и валкови сита в Корпуси I и II. Контрактът е за общо 1.543 млн. евро (3.089 млн. лв.) без ДДС.

Акциите на холдинга са търгувани за последно на БФБ на 9 април, когато са прехвърлени 7 лота. Средната цена за акция е 48.37 лв.

Повече за спечелените обществени поръчки на "Енергоремонт холдинг" от началото на годината досега може да прочетете тук.