На 18 септември 2007 г. се проведе извънредно заседание на Общото събрание на акционерите на “Етропал” АД, на което Съветът на директорите бе овластен да предприеме всички необходими съгласно закона действия за превръщането на "Етропал" АД в публично дружество по смисъла на чл. 110 от ЗППЦК и за допускане до търговия на всички емисии от неговия капитал на регулирания фондов пазар в Република България.

Намеренията на "Етропал" АД по отношение на преобразуването й в публична компания са до края на септември 2007 да внесе проспект в КФН и до края на 2007 г. акциите на дружеството да бъдат регистрирани за търговия на БФБ.

Към момента "Еврохолд България" АД притежава 97.31% от капитала на Етропал АД. След регистрирането на емисията за търговия на БФБ, "Еврохолд България" АД възнамерява да намали участието си в Етропал чрез продажба на част от притежаваните от него акции, но при запазване на мажоритарното си участие в средносрочен план.

Акционерите решиха от неразпределената печалба на дружеството от 2006 г. и от предишни години в размер на 1 048 651.68 лева да бъдат използвани 1 000 000 лева за увеличение на капитала на дружеството от 4 000 000 лева на 5 000 000 лева посредством емитирането на 1000 000 безналични поименни акции с право на глас с номинална и емисионна стойност от по 1 лев.

Новоемитираните 1 000 000 акции ще бъдат разпределени пропорционално между акционерите на дружеството съразмерно тяхното участие непосредствено преди увеличението, като за всеки 4 досегашни акции се предоставя по 1 нова акция.

Останалите 48 651.68 лева от неразпределената печалба ще да бъдат внесени във фонд "Резервен" на дружеството.

За 2007 г. консолидираните приходи на "Етропал" АД се очаква да надхвърлят 20 млн. лева спрямо 10.7 млн. лв., реализирани през 2006 г.

През септември 2007 г. Етропал АД вече увеличи капитала си от 1.1 на 4 млн. лева, а през юли същата година издаде облигационна емисия в размер на 2 млн. евро, с което осигури изцяло необходимите средства за изпълнение на инвестиционната си програма.

Освен да бъде водещ производител на консумативи за хемодиализа в Централна и Източна Европа, целите на "Етропал" АД включват и превръщането на компанията в един от основните оператори на диализни центрове в региона.

В структурата на "Етропал" АД се включват 7 дъщерни компании: "Етропал трейд" ООД, "Диализен център Етропал" ЕООД, "Диализа Етропал Алфа" ЕООД, "Диализа Етропал Бета" ЕООД, "Диализа Етропал Делта" ЕООД, "Диализа Етропал Гама" ЕООД, "Диализа Етропал Сигма" ЕООД.

През последното тримесечие "Етропал" АД създаде две смесени дружества “ИБ Медика” АД в Република България и "Фибра" ООД в Република Италия, в които компанията е съдружник с италиански партньори.