Етропал отчита 10.1 млн. лв. приходи за трето тримесечие

657
Етропал отчита 10.1 млн. лв. приходи за трето тримесечие

Съгласно неконсолидирания си отчет към края на септември 2008 г. приходите от продажби на „Етропал" АД нарастват с 3% като достигат 10.1 млн. лв. спрямо 9.8 млн. лв. за деветмесечието на 2007 година.

По-малкият ръст на приходите се дължи на изпълнената към 30 септември 2008 г. едва на 50% поръчка по договора с Министерство на здравеопазването, като през последното тримесечие ще бъдат изпълнени останалите 50% от договора.

Реализираната нетна печалба за периода е в размер на 42 хил. лв. спрямо 903 хил. лв. за същия период на миналата година. Значителното намаление на финансовия резултат се дължи както на забавеното изпълнение на договора с Министерство на здравеопазването, така и на повишените оперативни разходи, които достигат 9.5 млн. лв. спрямо 8.4 млн. лв. през предходния отчетен период.


Нарастването се дължи предимно на увеличението с 50% на разходите за възнаграждения и осигуровки, които достигат 1.8 млн. лв. за деветмесечието на 2008 година спрямо 1.2 млн. лв. за деветмесечието на 2007 г.

Във връзка с обезпечаване изпълнението на договора с COVIDIEN (предишно наименование TYCO HEALTHCARE) - Германия в дружеството през отчетния период са назначени 60 души нов персонал. Договорът стартира в края на 2007 г. като пълният производствен капацитет ще бъде достигнат едва в края на 2009 г. През периода се наблюдава и ръст на разходите за материали с 6.8%, които достигат 6.2 млн. лв. спрямо 5.8 млн. лв. за предходния период. Нарастването на разходите за материали се дължи предимно на увеличението на цените на някои основни материали.

Печалбата на компанията преди лихви, данъци и амортизации е в размер на 1.23 млн. лева.

Собственият капитал намалява до 5.74 млн. лв. спрямо 6.76 млн. лв. за 2007 г., което се дължи на разпределената печалба на дружеството за 2007 година като дивидент. Сумата на активите достига 20.9 млн. лв.

Последната сделка по позицията е на цена от 2.50 лв. за акция

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg