„Етропал” АД спечели обществена поръчка на Министерството на Здравеопазването за доставка на консумативи за диализа на обща стойност 5,8 млн. лева. Това е и най-голямата обществена поръчка, която компанията печели от основаването си. "Етропал" АД е един от основните доставчици и единствен производител на консумативи за хемодиализа в страната.

На 23 април 2007 г. Министерството на Здравеопазването издаде разрешение на дъщерното дружество на „Етропал” АД – „Диализа Етропал Бета” ЕООД за осъществяване на лечебна дейност и започване на дейност като диализен център. Центърът ще бъде ситуиран в гр. Несебър и ще обслужва както жителите в региона на град Бургас, така и туристите. „Диализа Етропал Бета” ще бъде първият частен диализен център на територията на България, тъй като останалите функционират към съответните държавни или общински болнични заведения и са на издръжка на Министерството на Здравеопазването. Проектът е осъществен с активната помощ на община Несебър.

За 2006 г. "Етропал" АД отбеляза 10,7 млн. лв. приходи от продажби. Двукратен ръст бележи и печалбата след данъци на компанията - от 250 хил. лв. за 2005 на 475 хил. лв. В края на миналата година "Етропал" АД увеличи двукратно и основния си капитал.

Плановете за 2007 г. включват 70% ръст на приходите като те трябва да достигнат 16 млн. лева и двукратно увеличение на нетната печалба до 950 хил. лв.

"Етропал" АД, единствен производител на консумативи за хемодиализа за Югоизточна Европа, е част от портфейла на Еврохолд България АД, притежаващ 77.14% от капитала му.