След покана от страна на Еуротерра България АД (

), Гръцката Асоциация на институционалните инвеститори (AGII) осъществи на 18 и 19 април 2008 г. посещение-обиколка на сградите, имотите и проектите на компанията в София и Пловдив, където Еуротерра България АД осъществява дейността си.

В презентацията и посещението взеха участие 20 представители на гръцки компании – институционални инвеститори, взаимни фондове и портфолио мениджъри. Пред гръцките инвеститори, освен дейността на компанията и бъдещите инвестиционни намерения, беше представен инвестиционният климат в България, възможностите за инвестиции в страната ни като привлекателна дестинация за гръцките капитали.

Еуротерра България е учредена през 2003 г. с гръцки капитали, а от 2005 г. ценните книжа на компанията се търгуват на БФБ – София АД. Към настоящия момент дружеството е с капитал 7 000 000 лв. и пазарна капитализация в размер на 133 700 000 лева и се търгува на Неофициален пазар, Сегмент А на БФБ.

Дружеството осъществява основната си дейност си в областта на строителството, придобиване и управление на недвижимо имущество; предоставяне на брокерски и консултантски услуги в областта на търговията с недвижими имоти; предоставяне на услуги и инвестиции в областта на строителството, както и всякакви други услуги, свързани с управлението и техническата поддръжка на недвижимо имущество.

Към настоящия момент придобитата от дружеството земя възлиза на 122 850 кв. м и 14 120 кв. м с право на строеж и се намира на стратегически места в двата най-големи града на България – София и Пловдив. През 2008 г. са в процес на изграждане 25 500 кв. м жилищна и 15 355 кв. м търговска площ, като в следващите три години се очаква да се застроят около 120 000 кв. м.

С проведеното Road Show в София се поставя началото на поредица от публични изяви на дружеството пред инвеститори. До средата на месец юни 2008 г. е планирано и провеждането на Road Show пред български инвеститори, пред които ще бъде представена инвестиционната програма на дружеството за периода 2008 – 2012 г.