На 19 октомври 2010 г. (вторник) ще бъде поставено началото на изграждане на нова стационарна 110/20 kV електрическа подстанция на ЕВН България Електроразпределение АД до село Царацово, Община Марица в Област Пловдив, информираха от компанията.

Сред официалните гости на събитието ще бъде Областният управител на Пловдив инж. Иван Тотев, който заедно с представители на управлението на ЕВН България Електроразпределение АД ще направи символична първа копка на подстанцията.

Церемонията ще се проведе в близост до село Царацово, в Северна индустриална зона Пловдив, където през последните години изключително се увеличи изграждането и пускането в експлоатация на редица промишлени предприятия.

Разрастването на строителството в региона доведе и до необходимостта да се изгради нова електрическа подстанция, която допълнително ще подсигури захранването с електричество, което е предпоставка за развитието на бизнеса в областта.

Инвестицията е от близо 8 млн. лв., като се предвижда подстанцията да е в експлоатация в края на 2011 г. Строежът на подстанцията се изпълнява от Сименс България, като в нея ще се ползва възможно най-модерна технология, а управлението ще става дистанционно чрез телемеханика без обслужващ персонал.