ЕВН България Топлофикация ЕАД открива отоплителния сезон за тази зима. От компанията уведомяват, че поради настъпилото застудяване и очакваните ниски температури през следващите дни, както и постъпилите многобройни запитвания от клиентите, дружеството обявява начало на отоплителен сезон 2009/2010 г. от 16 октомври (петък).

Пускането на отоплението ще стане по график в следния ред - детски и здравни заведения, учебни заведения, обществени и стопански сгради, жилищни сгради.

За сгради, в които се извършват ремонти или има течове по сградните инсталации и за сгради, в които живущите не желаят пускане по графика е необходимо упълномощените лица да оставят бележка на входа на съответната абонатна станция с датата, на която ще бъде възможно пускане на отоплението или на която желаят да бъде пуснато отоплението, уведомяват от компанията.

Поради сегашните ниски температури сътрудници на EВН България Топлофикация ЕАД ще продължат с мерки по включване на централното отопление и през почивните дни. В случай, че през следващите дни противно на очакванията температурите се повишат, абонатните станции се изключват автоматично, тъй като са оборудвани с температурни датчици.

От дружеството съобщават, че през лятото на 2009 г. дружеството взе редица мерки за подобрение на техническата инфраструктура с цел повишаване качеството на топлоснабдяването. В тази връзка то извърши техническата профилактика през август на ТЕЦ Север и започна процес по подмяна на секциониращи клапи с цел подобряване на натоварването на топлоцентралите.

Общо 1 млн. лв. са инвестирани общо за всички извършени дейности и ремонти през лятото на 2009 г. от ЕВН България Топлофикация ЕАД.

Освен това дружеството ще продължи проекта „Съюз с коректния клиент". „Напомняме, че е крайно необходимо всички клиенти на компанията да покриват своите задължения в срок, тъй като само по този начин могат да се осигурят на разположение средства на дружеството за гарантиране сигурността на снабдяването и за подобряване на качеството на услугата. В случай, че въпреки дадените възможности за покриване на старите задължения, клиентите не предприемат мерки за покриване на дълговете си, дружеството ще е принудено да предприеме мерки за съдебно събиране на задълженията", се посочва още в съобщението.