EVN оспори правомерността на наложените от ДКЕВР санкции

808
EVN оспори правомерността на наложените от ДКЕВР санкции

На 02.11.2010 г. на дружествата ЕВН България Електроразпределение АД и ЕВН България Електроснабдяване АД, бяха връчени общо шест наказателни постановления от ДКЕВР за налагане на административни санкции в размер на съответно 300 000 лв. и 450 000 лв.

След запознаване със съдържанието на връчените постановления EVN Bulgaria счита, че в тях се съдържат констатации, които вероятно са основани на неточно тълкуване. Според дружеството заключенията на ДКЕВР поставят и въпроси по отношение на тълкуването на Европейското законодателство, които следва да бъдат подложени на задълбочена дискусия, се казва в официално становище на компанията по повод наложените санкции.

Поради това EVN Bulgaria ще се възползва от своето право да се обърне към компетентните органи за определяне на правомерността на наложените от ДКЕВР санкции.

EVN Bulgaria също така счита, че връчените на 2 ноември 2010 г. постановления засягат теми, които не са пряко свързани с качеството на клиентското обслужване и към предоставяните от двете дружества услуги. „Този факт потвърждава нашето убеждение, че ЕВН България Електроразпределение АД и ЕВН България Електроснабдяване АД работят в правилна посока по отношение на някои от най-важните задачи на дружеството, свързани с подобряването на услугите за крайните ни клиенти", отчитат от компанията.

Винаги и във всички свои действия в България от приватизацията през 2005 г. досега, EVN Bulgaria се е ръководила от съществуващата в страната нормативна и регулаторна уредба и е съгласувала всяка своя стъпка с отговорните за това институции. Инвестираните до момента над 700 млн. лв. са както гарант, така и доказателство за основната цел на компанията: да достигне и предостави високо качество на снабдяването, сигурност на доставките и висок стандарт на клиентско обслужване при възможно най-ниски разходи и максимална прозрачност, се посочва още в становището.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg