EVN разкриха кражби на електроенергия за 600 хил. лв.

722
EVN разкриха кражби на електроенергия за 600 хил. лв.

Екипи на EVN Bulgaria разкриха кражби на 4.139 млн. квтч. електроенергия през 2009 г. Общият размер на допълнително начислената енергия вследствие на извършените проверки и констатираните нарушения е на стойност над 600 000 лв., се посочва в официално съобщение на електроразпределителното дружество.

Експертни групи на компанията извършиха през 2009 г. серия от инспекции за коректно използване на електроенергията на цялата територия на захранване от дружеството в Югоизточна България. Проверките обхванаха общо 20 580 обекта на битови и на стопански клиенти. Специалисти от дружеството провериха трафопостове, електромери, часовникови превключватели, начини и схеми на свързване към разпределителната мрежа на EVN Bulgaria.

Резултатите от извършените проверки показват, че в 619 случая са налице отклонения или нарушения на Закона за енергетиката и утвърдените от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Общи условия на договорите за продажба на електрическа енергия.

От компанията напомнят, че и през 2010 г. ще се предприемат серия от постоянни проверки на цялата територия на дружеството в Югоизточна България. Кампанията е част от мерките на дружеството за по-ефективен енергиен контрол и осигуряване на по-високо качество на измерването на електрическата енергия.

Всеки КЕЦ е оборудван с апаратура - еталонни електромери, с които на място се проверяват клиентските съоръжения, без да се налага прекъсване на електрозахранването. Бяха използвани и специални уреди за проверка изправността на средствата за търговско измерване, се казва още в съобщението.

Като част от кампанията за борба с некоректните действия клиентите могат да подават сигнали при гарантирана анонимност на номер: 0700 1 7777. Обаждането към него е на цената на един градски разговор, сочат от компанията.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg