ЕVN са инвестирали 87 млн. лв. от началото на годината

552
ЕVN са инвестирали 87 млн. лв. от началото на годината

Повече от 87 млн. лв. са вложените от ЕВН България Електроразпределение АД средства за периода януари-октомври 2010 г. като само през последния месец инвестициите са за над 7 млн. лв., се казва в официално съобщение на компанията до медиите.

В момента компанията се намира в третата година на петгодишния регулаторен период, определен от ДКЕВР, за който регулаторът е одобрил инвестиции от общо 597 млн. лв. или средногодишен номинален размер от 119.4 млн. лв.

От началото на регулаторния период през 2008 г. досега дружеството е инвестирало 347.2 млн. лв., което е близо 58% от одобрените от регулатора 597 млн. лв. инвестиции. За същия период само за ремонтни дейности са инвестирани над 30 млн. лв.

Общо инвестираните средства от EVN Bulgaria в страната за периода след приватизацията през 2005 г. до края на октомври 2010 г. са над 700 млн. лв., уточняват от компанията.

В резултат дружеството е подменило всички около 1.6 млн. електромера, намалило е технологичните загуби по мрежата с 4.9%, обновило е в голяма степен електроразпределителната мрежа и съоръжения, редуцирало броя на авариите и времето за тяхното откриване и отстраняване. Допълнително са присъединени над 80 000 нови обекти към мрежата.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg