Еврохолд България АД с неконсолидирана печалба от 3.45 млн. лв. за полугодието

613
Еврохолд България АД с неконсолидирана печалба от 3.45 млн. лв. за полугодието

От началото на годината Еврохолд България АД е реализирал неконсолидирани приходи в размер на 4.182 млн. лв., от които 3.180 млн. лв. са от разпределени дивиденти. Печалбата на дружеството за периода възлиза на 3.451 млн. лв., допълват от компанията.

Собственият капитал на холдинга е нараснал на 95.915 млн. лв. спрямо 50.606 млн. лв. в края на миналата година. Инвестициите в дъщерни дружества към 30 юни т.г. възлизат на 51.187 млн. лв. спрямо 25.823 млн. лв. в края на 2006 г.

През отчетния период холдингът увеличи и капитала си от 50 млн. лв. на 62.5 млн. лв, чрез издаването на 12.5 млн. нови акции с емисионна цена от 3.35 лв.

Съпоставка по отношение на финансовите показатели на Еврохолд България АД със същия период на миналата година не би могла да бъде направена поради това, че сливането на Старком Холдинг и Еврохолд се осъществи в края на 2006 г.

Нека припомним, че преди седмица Еврохолд България АД получи разрешение от Румънския застрахователен надзор за придобиване на мажоритарен пакет от застрахователната компания Asitrans Asigurari.

Общите инвестиции на Еврохолд България АД-София за придобиването на над 75% от капитала на компанията, които включват заплащане на акции, увеличаване на капитал, софтуерна и оперативна интеграция на дружеството, както и придобиване на мажоритарен пакет от лизинговата компания Asitrans Leasing до края на 2007 г. ще възлязат на 12.5 млн. евро.

Българска Холдингова Корпорация АД притежава 64% от капитала на Еврохолд България.

До момента днес акциите на дружеството поскъпват с 3.33% до 5.28 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg