Общото събрание на акционерите на Еврохолд България (

) oправомощи управителния съвет да приема решения за издаване и частно предлагане за първоначална продажба на по-малко от 100 лица (не при условията на публично предлагане по смисъла на ЗППЦК) на емисия обикновени, поименни, безналични, лихвоносни, неконвертируеми, свободнопрехвърляеми облигации на дружеството с обща номинална стойност до 20 млн. евро включително.

Облигациите са с падеж до 5 години след датата на издаване. Средствата от облигационната емисия ще бъдат използвани за придобиване и строеж на нови шоуруми за автомобилното направление на дружеството, за разширяване дейността му в основните му направления, както и за увеличаване капитала на дъщерни дружества на компанията.

По т. 5 от дневния ред относно овластяване на управителния съвет на Еврохолд България АД да сключи с български и/или чуждестранни банки сделки за обезпечаване на банкови заеми на дъщерното дружество Евролийз Ауто АД не бе взето решение. Въпросът бе отложен за следващи общи събрания, предвид продължаващите преговори с финансови институции.

Днес книжата на компанията загубиха 0.76% от стойността си при средна цена 6.50 лв.