Успешно приключи процедурата по увеличението на капитала на Еврохолд България. Към крайния срок за заплащане на издадените нови акции от холдинговото дружество по набирателната сметка на компанията бяха заплатени общо 99.96% от емитираните нови книжа, с което постъпилите средства са 41.86 млн. лв.

В резултат на това капиталът на дружеството бе увеличен от 50 млн. лв. на 62.5 млн. лв., а собственият капитал вече е над 100 млн. лв.

От Еврохолд България обявиха, че постъпилите средства изцяло гарантират успешното изпълнение на инвестиционната програма на компанията.

Нека припомним, че привлечените средства ще се насочат в четири основни направления – увеличения на капитала на дъщерни компании, разширяване на териториалния обхват на дейността на Евроинс, чрез излизането на пазара на 8 европейски държави, придобиване на нови компании и изграждане на нови продажбено-сервизни центрове.

Еврохолд България АД реализира нетна печалба в размер на 2.504 млн. лева и приходи в размер на 39.569 млн. лева за първото тримесечие на 2007 г. Българска Холдингова Корпорация АД притежава 64% от капитала на дружеството.

Рано днес по позицията се изтъргуваха 20 506 акции на нива от 3.70 до 3.74 лв. за брой.