Еврохолд България: Очакваме 1.5 млрд. приходи след 5 г.

1468
Еврохолд България: Очакваме 1.5 млрд. приходи след 5 г.

До 5 г. консолидираните приходи на Еврохолд България се очаква да нараснат до 1.5 млрд. лв., съобщи днес Асен Христов, председател на Надзорния съвет на холдинговото дружество.

В прогнозата влизат очакваните постъпления от придобиването на нови бизнеси. До 2010 г. Еврохолд България очаква 627 млн. лв. приходи и 68 млн. лв. печалба само от съществуващите дружества.

Лизинговият портфейл на холдинга ще нарасне до 1.2 млрд. лв., а активите под управление до 1.7 млрд. лв. Отделно лизинговият и автомобилният бизнес на Еврохолд България ще бъдат обединени в отделни подхолдингови компании, поясни още Христов.

В момента на лизинговия пазар в страната оперират над 100 компании, като 22 от тях формират 90% от пазара. Към края на 2007 г. Евролийз Ауто има лизингово портфолио от над 91 млн. лв.

За изминалата година дъщерното дружество на Еврохолд България има приходи от 3.282 млн. лв., които по прогнозни данни ще се увеличат до 17.089 млн. лв. за 2008 г.

В момента се работи по 4 нови точки за продажби на автомобили – 2 в София и по една във Велико Търново и Стара Загора, съобщи Кирил Бошов, председател на Управителния съвет на Еврохолд България.

За изминалата година продадените нови автомобили са 2606, а за настоящата очакваме увеличение до 3482 броя, допълни Бошов.

Старком Холдинг притежава 68.2% от капитала на Еврохолд България, а останалите големи акционери са FireBird Management, Landsbanki Luxemburg, Bank Austria и EFG Eurobank.

Още от днешната среща с инвеститорите:

Еврохолд очаква ръст в печалбата си от над два пъти и половина до 2010 г.

Еврохолд с амбициозна програма за разрастване в региона

Пластхим - Т се листва на борсата до 2 години

Видео на днешната среща


Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg