На 2 март 2007 г Еврохолд България получи одобрение от General Motors Southeast Europe за придобиване на компанията Каргоeкспрес ООД – оторизиран дилър на автомобилните марки Опел и Шевролет за територията на Варна и региона, съобщава БФБ.

След полученото одобрение предстои финализиране на сделката, съгласно която Еврохолд България ще придобие 100% от дяловете на компанията.

Каргоeкспрес е сред най-големите извънстолични автомобилни дилъри в България и първи по продажби във Варна. За 2006 г компанията е реализирала продажби от над 520 броя автомобили от двете марки. Приходите са над 13.5 млн. лв., а печалбата е 650 хил. лв. след данъци.

Компанията е собственик на един от най-големите продажбено-сервизни центрове в град Варна, където на територия от над 9 000 кв. м са изградени салоните и сервизите на Опел и Шевролет. Плановете на компанията за настоящата 2007 г включват продажби за над 700 броя нови автомобили, приходи от 16 млн. лв. и нетна печалба от 1 млн. лв.

С придобиването на Каргоекспрес, автомобилното направление на Еврохолд България ще увеличи приходите си с над 20 %, а печалбата с над 40 %. След покупката на компанията дружествата от автомобилния сектор на Еврохолд България ще притежават права за продажба на следните автомобилни марки -Рено, Нисан, Дачия, Шевролет, Опел и Сааб. Плановете на Еврохолд България за 2007 г са да бъдат продадени над 3000 броя автомобили от тези марки.

Инвестицията на Еврохолд България в Каргоекспрес е част от стратегията на Холдинга за постигането на 10 % пазарен дял в сектора „Продажби на нови автомобили”.